a botladozásod azért nem zavar, mert azt más szóval úgy hívják, h élet.

szóval senkinek, soha, semmilyen formában ne engedd meg, h elvegye tőled a botladozásodat, mert akkor az életed akarja elvenni. akkor te már nem mehetsz keresztül azokon a kacskaringókon, amiken át tapasztalatok érnek, okosabb és edzettebb leszel, bölcsebb, bátrabb és nyugodtabb. 
ezek a dolgok út közben ragadnak az emberre, nem a célban. a célban csücsülő bölcsek nem azért bölcsek, mert ott vannak, ahol, hanem azért, mert végigmentek az oda vezető kacskaringókon. 
talán létezik technika, amivel mondjuk egy 12 éves gyereket oda lehet juttatni. de attól az még egy 12 éves gyerek marad, és hiába üldögél a célban, minden tapasztalat és bölcsesség hiányozni fog belőle.
a cél nem 1 hely, hanem a cél az úton levés. a cél a tapasztalatok gyűjtése.
 
ha valaki meg tudná neked spórolni életed összes hátralévő kacskaringóját (én nem tudnám, d emondjuk egy nálam 10ezerszer bölcsebb bölcs), akkor neked utána vagy ugyanannyi, de másféle kacskaringót kéne bejárnod más utakon,(és akkor semmivel sem vagy előbbre),  vagy meghalnál, mert okafogyottá válna az életed.
 
ezért van az, hogy én nem hiszek abban, hogy igazi tudást át lehet adni valakinek: az igazi tudást az ember maga tanulja meg. nem hiszek abban, hogy kívülről igazán fontos dolgokban lehet segíteni másokon: legfeljebb némi bátorságot lehet adni ahhoz, hogy megküzdjön a maga kacskaringóival.
 
a legnagyobb jó, amit tehetsz valakivel, ha hagyod, hogy a saját útját járja. nem akarod sem gyorsítani, sem lassítani, sem navigálni, sem rábeszélni arra h vágjon le 1-2 kanyart. ha kérdezi, mindig mondd meg neki a véleményed, de csak ha kérdezi. befolyásolni pedig 1általán ne akard.
 
én tudom, h te jócskán elfogult vagy velem, de én igazából nem vagyok kurvára bölcs. a bölcsességem nagyjából a fentiekből áll, amit eddigi kacskaringóim alatt szedtem össze. és abból, amit szintén ezalatt tanultam meg: nemcsak h nem félek a kacskaringóktól, de szeretem őket. ha kellemesek, akkor azért. ha fájdalmasak, akkor meg azért mert azzal késztetnek magambanézésére, dogok átgondolására, és így visznek előre. akár így, akár úgy, de jók. ők jelentik az életet : )

Szerző: levin2004  2011.03.08. 14:50 Szólj hozzá!

Címkék: élet segítség muskátli tanítás petefészek bölcs neutrino kacskaringó

A bejegyzés trackback címe:

https://levinszarva.blog.hu/api/trackback/id/tr792721848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása